Wij Denken Graag Mee

“Wow, wat een ervaring is dit geweest. Klinkt gek: dit waren de beste dagen van mijn leven tot nu toe! Vanaf dag 1 tot en met de laatste”. Zulke reacties horen we natuurlijk graag.

Maar als je zorg nodig hebt, is het natuurlijk belangrijk dat deze van goede kwaliteit is en dat alles voor jou als cliënt zo goed mogelijk geregeld is. Eén van de zaken, die hiervoor in de wet geregeld zijn, is dat cliënten via cliëntenraden mogen meepraten met het management van zorginstellingen over onderwerpen die hen aangaan.

Ook IGHD verslavingszorg heeft een cliëntenraad, deze heeft instemmingsrecht als het gaat om bijvoorbeeld veiligheid en gezondheid. Dit betekent dat de leiding van de zorginstelling voor deze onderwerpen moet luisteren naar de cliëntenraad. Verder mogen cliëntenraden adviezen geven over fusies, reorganisaties, en het beleid binnen zorginstellingen.

In de cliëntenraad nemen ex-cliënten van IGHD verslavingszorg en van andere GGZ instellingen deel. De raadsleden krijgen informatie over de kwaliteit van zorg bij de cliënten en werknemers.

Zij bespreken dit als cliëntenraad onderling en 1 keer per jaar met de Raad van Toezicht.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze cliëntenraad via clientenraad@ighd.nl