Wat wil ik weten?

Hoe kan ik contact opnemen?

  • Wij zijn 24 uur bereikbaar via 010 423 27 11. Ook kun je het contactformulier invullen.

Hoe lang is de wachttijd voor een intakegesprek?

Kan ik zelf testen of ik verslaafd ben?

  • Op de pagina ZELFTEST staan een alcoholtest, een drugstest en een goktest. In deze zelftests worden geen persoonlijke gegevens van je gevraagd en je gegevens kunnen niet individueel door derden ingezien worden.

Hoe lang is de wachttijd voor een behandeling?

  • Afhankelijk van jouw diagnose krijg je een intensief behandelprogramma, zowel individueel als in groepen, inclusief verblijf. De doorlooptijd is afhankelijk van jouw eigen situatie. Ook na je behandeling blijven we betrokken, zodat de kans op een terugval zo klein mogelijk is. In de regel kunnen we binnen maximaal enkele weken starten met de behandeling.

Wat kost het als IGHD verslavingszorg mij helpt afkicken van mijn verslaving?

  • Wij zijn een SGGZ instelling voor medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg.
  • Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Uiteraard geldt hier een wettelijk vastgesteld eigen risico. Wij zijn toegelaten door de WTZi (Wet Toelatingen Zorginstellingen).
  • Bij IGHD verslavingszorg hoef je het volledige bedrag van de behandeling niet vooruit te betalen. Het risico van al-dan-niet vergoeden en/of betalen door de zorgverzekeraar ligt volledig bij ons en wordt niet bij jou neergelegd.

Wordt mijn partner of familie betrokken bij de behandeling?

Hoe wordt de kwaliteit van IGHD verslavingszorg bewaakt?

  • IGHD verslavingszorg levert kwaliteit en we weten wat jij doormaakt. Natuurlijk is het makkelijk om dit over onszelf te zeggen, maar hoe denken anderen daarover? Om die vraag te beantwoorden, hebben we een Raad van Toezicht die ons gevraagd en ongevraagd controleren en advies geven over ons beleid.

Andere instellingen

  • Natuurlijk kunnen we niet overal gespecialiseerd in zijn; Daarom zoeken we de samenwerking met andere instellingen als dat nodig is. Daarbij gaat het om instellingen die patiënten naar ons doorverwijzen, maar ook om organisaties die jou en de mensen om je heen verder helpen ná je verblijf bij IGHD verslavingszorg. Samen zorgen we ervoor dat we jouw problemen op de goede manier aanpakken.

door naar WERKWIJZE