Afkicken van base

Als je basecoke rookt, voel je je alsof je de hele wereld aankan. Basecoke heeft effect op allerlei stoffen in je hersenen, waardoor je je heel snel maar heel kort heel fijn gaat voelen (zo kan je meer zin hebben in seks en kan je orgasme heftiger zijn). Maar er is een tegenovergesteld effect als de basecoke weer is uitgewerkt. Na basecoke gebruik voel je je meestal depressief en rot. Je bent somber, moe, snel geïrriteerd en lusteloos. Als je dan weer wat coke rookt, voel je je weer opgewekt en fijn; daarna komt de terugslag weer. Zo raak je snel verslaafd aan basecoke. Wij kunnen je helpen afkicken van je cokeverslaving.

 

Individuele Verslavingszorg op maat

Hoe komt het dat je verslaafd aan marihuana bent geraakt? IGHD Verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met je behandelmanager en een ervaringsdeskundige begeleider én het team van de psychiater en de verslavingsarts stellen we een plan van aanpak op om af te kicken van jouw marihuanaverslaving. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel.

 

Respect en privacy

Een leven zonder marihuana is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het personeel van IGHD Verslavingszorg overtuigd. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD Verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

 

Team

IGHD Verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben ze kennis en ervaring met de afkick behandeling van een verslaving aan marihuana.

Je vaste behandelmanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling.