Zij gingen je voor

Ouders van E.

Hallo persoonlijk behandelaar,

Het is al weer 4 weken geleden dat wij E. hebben opgehaald na zijn behandeling bij IGHD. Ik wil je melden dat wij als ouders erg blij zijn met het resultaat van jullie werk. E. staat compleet anders in het leven. Hij is positief en rustiger, sport veel, bezoekt met plezier de meetings, pakt dingen op/aan en ga zo maar door. Ondertussen is hij ook, met veel plezier, weer een aantal dagen per week aan het werk. Wij zien dat dankzij jullie inzet wij te maken hebben met een heel ander mens, dat veel sterker in zijn schoenen staat en daarin nog dagelijks groeit. Het is ondertussen een plezier om dingen met hem samen te doen, iets dat daarvoor veelal een ‘opgave’ was.

Omdat bij het ophalen uit de kliniek geen gelegenheid was om mensen te bedanken, willen wij op deze manier jou (en je collega’s die voor ons buiten beeld zich hebben ingezet) hartelijke bedanken. Er zullen ongetwijfeld nog wel ‘hobbels’ op het pad komen voor E., maar zoals hij nu bezig is hebben wij in ieder geval veel vertrouwen in de toekomst.

Nogmaals onze hartelijke dank.

Door een tevreden patiënt

K. (april 2024)

IGHD heeft mij geleerd om echt naar mezelf te kijken, op een manier zoals ik dit nog nooit had gedaan. Het traject is zwaar, maar voor de rest van je leven en als jij bereid bent om echt aan jezelf te gaan werken de moeite waard.

Daniëlle, 45 jaar

De meest geweldige ervaring van de laatste 10 jaar …..

mijn opname bij ‘IkGaHetDoen’ in Rotterdam.

Hoewel deze kliniek de eerste en (hopelijk) de enige is die ik heb meegemaakt kan ik niet anders zeggen dat ik daar 4 fantastische weken heb beleefd. Een intensief programma maar wát een kundige en wijze behandelaren, waanzinnig lieve begeleiders. Stuk voor stuk en niemand uitgezonderd zeer fijne bijzondere mensen. Van directeur tot begeleider en iedereen daar tussenin verdienen niets anders dan respect en bewondering. Wát heb ik veel geleerd En wat een spiegels zijn me voorgehouden. Over 3 dagen ben ik 8 maanden clean en sober. Zit ontzettend lekker in het programma. Pak 3 meetings in de week en in mijn homegroup doe ik service. Met mijn toffe sponsor heb ik zeer goed contact en het complete fellowship is mijn nieuwe familie. Met een aantal mensen uit de kliniek heb ik nog regelmatig contact en we zien elkaar veel op bijv. conventies, bbq’s etc. Als je me dit een jaar geleden verteld zou hebben had ik je hartstikke voor gek verklaard. Maar door de behandeling, bejegening en vooral het respect waarmee je hartverwarmend wordt ontvangen en behandeld binnen IGHD ben ik een compleet ander mens geworden. Ik ben een dankbaar, gelukkig, niet meer chaotisch, eerlijk en liefdevol mens. En omdat ik enkel kan behouden door het weg te geven, heb ik veel contact met nieuwkomers op de meetings, heb ik diverse vrienden/kennissen IGHD aangeraden en daarvan zijn er al 2 die ook de behandeling ondertussen hebben afgerond. Het maakt me niet uit wie het me vraagt, ik raad direct en zonder twijfel IGHD aan! En dat zal ik blijven doen. De rest van mijn leven. Nogmaals: IGHD, super hartelijk ontzettend bijzonder bedankt voor jullie wijsheid, geduld, respect, liefde en alles wat ik verder bij jullie heb mogen ervaren!!

Ron, 44 jaar

De periode bij IGHD is voor mij een volledig keerpunt in mijn leven geworden. Het begon eigenlijk gelijk al met het intakegesprek. Binnen enkele minuten had ik in de gaten dat ik na een zoektocht van enkele jaren nu toch echt op de plek was terechtgekomen, waar ze me konden gaan helpen. Voor mij was het belangrijk dat behalve het hoofddoel abstinent worden en blijven er ook gekeken zou worden naar onderliggende psychische problemen. Na een periode in de detox, ben ik begonnen aan een periode van vier weken intensieve behandeling. De 1 op 1 gesprekken met de behandelaren, maar ook de groepsgesprekken waren erg leerzaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de verslaving, maar er wordt ook veel tijd besteed aan de onderliggende aanwezige psychische problemen. In overleg met de behandelaren worden er doelen gesteld om deze grondig aan te pakken. Na vier weken kan ik zeggen dat ik enorm veel over mezelf heb geleerd. Tevens heb ik genoeg handvatten gekregen om mee verder te gaan. Het onderkomen in de kliniek en de begeleiding van de groepsbegeleiders zijn perfect. De groepsbegeleiders zijn ervaringsdeskundigen en hun omgang met de groep is fijn en zeer professioneel. Elke vrijdag volg ik nu de meetings van de terugvalpreventiegroep. Ik vind het fijn om samen met de behandelaren en voormalige groepsgenoten ervaringsverhalen te delen. Al met al heb ik een zeer goede, leerzame behandeling gehad bij IGHD. Ben niet alleen abstinent geworden, maar heb ook heel veel over mezelf geleerd.

 

Marco, 42 jaar

Vanaf mijn intake tot de laatste dag van opname heb ik echt een hele bijzondere tijd meegemaakt. Behandelaars en begeleiders werken erg goed samen om jouw leven weer op de rails te krijgen. Ik heb erg veel geleerd over mijzelf en leren samenwerken in een groep. Het samen koken, sporten was voor mij ontspanning na elke dag keihard aan je zelf werken. Het 12 stappen programma heeft mijn leven oprecht veranderd en ben nu wie ik ben “mijzelf” Alle medewerkers van IGHD BEDANKT!!

Tamara, 36 jaar

IGHD heeft me een andere kijk op het leven gegeven, ik ben in positieve zin een ander mens geworden en heb gevonden wat ik zocht : mezelf!!!! De therapie/ het programma is dusdanig dat het je alle kansen aanbiedt om te worden wie je wil zijn, En het leven te omarmen. Daarbij worden primaire normen en waarden door eenvoud naar boven gehaald en versterkt, wat een mens tegenwoordig soms vergeten lijkt te zijn…

Jordy, 24 jaar

Vanaf de intake voelde ik me al redelijk op me gemak. De eerste dag voelde ik me al gelijk thuis, echt een huiselijk gevoel. Na de eerste week hadden de behandelaren me al goed het inzicht gegeven wie zijn schuld het was. Het hele concept is gewoon briljant opgezet. De dagen vliegen voorbij en in de vrije tijd is het ontzettend gezellig. Het is een wonder hoeveel je van elkaar kan opsteken in zo’n korte periode. Dus vanaf het begin tot het einde een top tijd gehad en heel veel geleerd. Alleen nog laten zien wat ik ermee kan, aan jullie zal het niet liggen. Dus ga zo door jullie leveren mooi werk!

Wouter, 31 jaar

Vanaf de intake voelde dat ik hier goed zat. Dit gesprek was met Vincent Daarna heb ik IGHD platgebeld en ben altijd netjes teruggebeld door. Ik zat namelijk met verschillende vragen en kreeg overal antwoord op. Dit was heel geruststellend. Het programma heeft mij diep geraakt en heeft mij echt heel goed gedaan. De structuur in de kliniek de behandelaren, en ook de taken die je in de kliniek moet doen hebben bijgedragen aan mijn eerste stap naar herstel. Vooral de vele waardevolle informatie die ik heb gekregen en het groepsproces is voor mij een belangrijk onderdeel geweest . Het is namelijk heel bijzonder hoe snel je naar elkaar toegroeit. Een opmerking mbt. Het sporten na het eten.. is (ook) getackeld, door bijv. pasta te eten. Leuk dat er met dit soort dingen wat wordt gedaan. Tot slot een compliment naar de hulpverleners, wat is dat fijn praten. Goede personen met goede tips en advies. GA ZO DOOR!!

Kees, 65 jaar

In juli 2015 ben ik opgenomen in de kliniek. Het begin was zeker niet gemakkelijk, omdat ik mij aan de daar geldende regels diende te houden. Al de jaren van mijn gebruik, en dat waren er veel, golden alleen mijn regels. Al redelijk snel begon ik echter in zien dat de behandelaars en de begeleiders het beste met mij voorhadden. Vanaf dat moment heb ik mij geheel aan het programma overgegeven. Elke dag leerde ik mijzelf beter kennen en dat deed regelmatig pijn. Wat kan een mens diep zinken! Om van iets bestaands iets nieuws te maken zul je het eerst moeten afbreken. En dat beheersen de professionals van de IGHD Kliniek tot in hun vingertoppen. Na vier weken, waarin ik gehuild maar ook gelachen heb, ben ik als een totaal ander mens, de grote boze buitenwereld weer ingegaan. Ik had inmiddels tijdens een meeting in Rotterdam een fantastische sponsor gevonden. Na thuiskomst ben ik direct wekelijks 2 meetings gaan bezoeken en doe bij één service. Op het moment dat ik dit schrijf (juli 2016) ben ik meer dan 1 jaar clean. Terugkijkend op mijn verblijf in de kliniek is het mijn heilige overtuiging dat het fundament voor mijn herstel door de IGHD- professionals is gelegd. Ik zal hen daar altijd ongelooflijk dankbaar voor blijven.

Willem, 30 jaar

Vanaf het moment van aanmelden tot de avond voor ik weer naar buiten ga, voelt het als een warme deken om je heen door het geduld en wijsheid van de behandelaren. Het samenspel tussen kennis en kunde van de behandelaren en groepsbegeleiders geeft een ideale cocktail waarin ik me heel prettig heb gevoelt. En ik hier weer als herboren weg ga. De betrokkenheid van IGHD voelt voor mij als familie. Iets wat in mijn ogen heel bijzonder is. Geen nummer, maar gewoon Willem…. Met vriendelijke groet, Willem

Anoniem

In feite een ommekeer in mijn leven. Beginnend als iemand die totaal het leven niet meer in zag zitten, nergens geen lach meer in zag. Binnengekomen bij IGHD op een vriendelijke en vakkundige manier omgetoverd in iemand die het leven weer ziet zitten en er weer met frisse moed tegen aan gaat. Ik zou zo zeggen IGHD gaat zo voort op deze weg want er is zoveel te bereiken door jullie. Hartstikke bedankt!!