Als je cocaïne of coke gebruikt, voel je je alsof je de hele wereld aankan. Cocaïne heeft effect op allerlei stoffen in je hersenen, waardoor je je heel snel maar heel kort heel fijn gaat voelen (zo kan je meer zin hebben in seks en kan je orgasme heftiger zijn). Maar er is een tegenovergesteld effect als de cocaïne weer is uitgewerkt. Na cocaïnegebruik voel je je meestal depressief en rot. Je bent somber, moe, snel geïrriteerd en lusteloos. Als je dan weer wat coke gebruikt, voel je je weer opgewekt en fijn; daarna komt de terugslag weer. Zo raak je snel verslaafd aan cocaïne. Wij kunnen je helpen afkicken van je cokeverslaving.

Alsof je de hele wereld aankan

Heb jij een cocaïne verslaving?

IGHD neemt ruim de tijd om je te leren kennen

Individuele Verslavingszorg 

Hoe komt het dat je verslaafd aan cocaïne bent geraakt? IGHD verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met je behandelmanager en een ervaringsdeskundige begeleider én het team van de psychiater en de verslavingsarts stellen we een plan van aanpak op om van je cocaïneverslaving af te komen. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel.

Respect en privacy

Een leven zonder cocaïne is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het gehele personeel van IGHD verslavingszorg overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

IGHD verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben ze kennis en ervaring in het helpen afkicken van cocaïne.

Je vaste casemanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling (preventie terugval). Ook is hij de contactpersoon voor de naaste familie en/of partner en de doorverwijzer.

Neem die stap en meld je aan!