Gokverslaving

Er zijn verschillende manieren om te kunnen gokken, zoals bij loterijen, kaartspellen, gokkasten, bingo, roulette, gokken op internet en noem maar op. Gokken via internet is de laatste jaren sterk toegenomen. Alleen al in Nederland wordt 100 miljoen euro vergokt in de virtuele casino’s. Ook zijn er sterk groeiende fenomenen, zoals pokercompetities.

Gokken doe je voor je plezier, vermaak en opwinding. Maar als je gokverslaafd bent, is het een kick waar je niet meer zonder kunt. Deze kick ontstaat uit de spanning van het wel of niet winnen. Je vergeet alles om je heen en wordt één met het spel. Een spel dat spannend blijft, omdat je razendsnel een nieuw spel kunt starten. De spanning is de drug waarnaar verlangd wordt.

De spanning is de drug waarnaar verlangd wordt

Een gokker blijft altijd spelen, zelfs wanneer de financiële problemen zich gigantisch opstapelen. Relaties, werk of studie worden compleet verwaarloosd. Als je stopt met gokken komen er ook onthoudingsverschijnselen, zoals slaapstoornissen, paniekreacties, geïrriteerd raken, maagklachten, hoofdpijn en depressiviteit.

Je bent gokverslaafd als je:

  • Voortdurend, al dan niet in gedachten, bezig bent met gokken
  • Steeds hogere bedragen inzet om in een roes te komen
  • Pogingen om te minderen of te stoppen mislukken
  • Onrustig of geïrriteerd raakt wanneer geprobeerd wordt te minderen of te stoppen
  • Opnieuw gokt om van problemen weg te lopen, geen last te hebt van angst, depressie en schuld
  • Je verloren geld weer terug wilt winnen
  • Liegt over gokken tegen familie en bekenden
  • Diefstal, bedrog en fraude pleegt om het gokken te kunnen betalen
  • Het gokken ten koste gaat van jouw vriendschappen, werk of school
  • Je anderen nodig hebt om je financiële problemen op te lossen

Als je stopt met gokken komen er ook onthoudingsverschijnselen

Heb jij een gokverslaving?

IGHD neemt ruim de tijd om je te leren kennen

Individuele Verslavingszorg

Hoe komt het dat je verslaafd aan gokken bent geraakt? IGHD verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met je behandelmanager en een ervaringsdeskundige begeleider én het team van de psychiater en de verslavingsarts stellen we een plan van aanpak op om van je gokverslaving af te komen. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel.

Respect en privacy

Een leven zonder gokken is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het gehele personeel van IGHD verslavingszorg overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

IGHD verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben ze kennis en ervaring in het helpen afkicken van gokken.

Je vaste casemanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling (preventie terugval). Ook is hij de contactpersoon voor de naaste familie en/of partner en de doorverwijzer.

Heb je hulp nodig om van je gokverslaving af te komen?