Nederland kent ruim 1,5 miljoen mensen met verslavingsproblemen.
Vaak denk je direct aan probleemgroepen zoals daklozen, criminelen of zelfs BN’ers.
Verslaving komt overal voor, ook gewoon bij hardwerkende mensen die (nog) midden in onze samenleving staan, moeders, vaders, kinderen, buren, kortom écht bij iedereen.
Verslaving is eigenlijk een gevolg van vele zaken, daarom vraagt het om een persoonlijke aanpak.
De wereld om je heen heeft volgens jou vaak weinig begrip voor jouw verslaving. Je probeert het daarom zoveel mogelijk te verbergen. En ineens is het daar: het punt dat het voor jou en voor je directe omgeving onhoudbaar wordt en er zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht moet worden. IGHD verslavingszorg gaat direct met je aan de slag! Hoe? Lees hier meer over onze behandeling
IGHD verslavingszorg werkt met een multidisciplinair team bestaande uit een psychiater, een verslavingsarts een psychotherapeut en (GZ/klinisch) psychologen. Dit team is zeer ervaren in het behandelen van mensen met verslavingsproblematieken, zij hebben hun sporen verdiend door hun jarenlange werkzaamheden binnen de verslavingszorg.
Om je ook te begeleiden buiten de behandeluren om maakt IGHD verslavingszorg gebruik van specifiek opgeleide, ervaringsdeskundige groepsbegeleiders. Mensen die zélf de ervaring hebben met deze behandeling en reeds lang clean en sober zijn. Zij weten als geen ander hoe het is om dit proces door te maken en kunnen tijdens je behandeling een goede ondersteuning bieden bij al je vragen en het delen van al je belevenissen.