Corona en veiligheid bij IGHD

Corona Informatie

Waar moet ik rekening mee houden met betrekking tot het Coronavirus?

IGHD verslavingszorg is gewoon open, de lopende en nieuwe interne behandelingen gaan vooralsnog gewoon door. Wél zijn er een aantal beschermende maatregelen genomen.

Iedereen die toegang wil hebben tot onze gebouwen dient een temperatuur- en saturatiemeting te ondergaan. Bij koortsverschijnselen wordt de toegang ontzegd!

 

Direct voor opname krijgen ALLE patiënten een sneltest.

 

Intakegesprekken

Alle intakegesprekken gaan door als je aan de RIVM richtlijnen voldoet. Bij aanvang wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Dat betekent dat je afspraak verplaatst wordt bij klachten zoals verkoudheid, kortademigheid, hoesten en koorts. Tijdens ons eerste telefonisch intakegesprek zal dit met je besproken worden.

We maken dan graag een nieuwe afspraak voor je als je klachtenvrij bent!

Tijdens het intakegesprek worden uiteraard geen handen geschud en wordt er minimaal 1,5 meter afstand bewaard. Ook worden uw handen bij binnenkomst verplicht ontsmet.

 

Opname

Alle opnames in de kliniek gaan gewoon door. Wel wordt er voorafgaand aan de opname contact met je opgenomen om een aantal vragen m.b.t. jouw gezondheid door te nemen, voor je eigen gezondheid en die van de andere patiënten. In lijn met de RIVM richtlijnen wordt er gevraagd naar verblijfslocaties en griep- en koortsklachten.

Bij IGHD verslavingszorg zijn wel maatregelen getroffen om zo min mogelijk contact te laten plaatsvinden met mensen van buiten de kliniek; bezoek vindt online plaats. Meetings in het kader van de 12-stappen vinden plaats in de kliniek door een ervaringsdeskundige en sporten doen we alleen in onze eigen sportruimte. Wandelen kan in de rustmomenten op eigen terrein.

 

Terugval Preventie Groep (TPG):

Alle TPG bijeenkomsten zijn tot nader bericht afgelast. ER IS GEEN TPG!

 

Zoals overal in Nederland geldt ook voor IGHD verslavingszorg:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

 

LET OP: deze informatie is van 6 januari 2021, de maatregelen kunnen dagelijks wijzigen, houd deze pagina goed in de gaten als u of een naaste bij ons in behandeling is of gaat.