Gokverslaving ‌ ‌

Direct informeren naar een beschikbare plek?

 

Er zijn verschillende manieren om te kunnen gokken, zoals bij loterijen, kaartspellen, gokkasten, bingo, roulette, gokken op internet en noem maar op. Gokken via internet is de laatste jaren sterk toegenomen. Alleen al in Nederland wordt 100 miljoen euro vergokt in de virtuele casino’s. Ook zijn er sterk groeiende fenomenen, zoals pokercompetities.

Gokken doe je voor je plezier, vermaak en opwinding. Maar als je gokverslaafd bent, is het een kick waar je niet meer zonder kunt. Deze kick ontstaat uit de spanning van het wel of niet winnen. Je vergeet alles om je heen en wordt één met het spel. Een spel dat spannend blijft, omdat je razendsnel een nieuw spel kunt starten. De spanning is de drug waarnaar verlangd wordt.

Wanneer ben je gokverslaafd? Criteria zijn:

  • Voortdurend, al dan niet in gedachten, bezig zijn met gokken.
  • Steeds hogere bedragen inzetten om in een roes te komen.
  • Pogingen om te minderen of te stoppen mislukken.
  • Onrustig of geïrriteerd raken wanneer geprobeerd wordt te minderen of te stoppen.
  • Opnieuw gokken om van problemen weg te lopen, geen last te hebben van angst, depressie en schuld.
  • Het weer terug willen winnen van verloren geld.
  • Liegen over gokken tegen familie en bekenden.
  • Het plegen van diefstal, bedrog en fraude om het gokken te kunnen betalen.
  • Het gokken gaat ten koste van vriendschappen, werk of school.
  • Anderen nodig hebben om financiële problemen op te lossen.

Een gokker blijft altijd spelen, zelfs wanneer de financiële problemen zich gigantisch opstapelen. Relaties, werk of studie worden compleet verwaarloosd. Als je stopt met gokken komen er ook onthoudingsverschijnselen, zoals slaapstoornissen, paniekreacties, geïrriteerd raken, maagklachten, hoofdpijn en depressiviteit. Heb je hulp nodig om van je gokverslaving af te komen? Wij kunnen je begeleiden.

Individuele Verslavingszorg op maat

Hoe komt het dat je verslaafd aan gokken bent geraakt? IGHD verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met je behandelmanager en een ervaringsdeskundige begeleider én het team van de psychiater en de verslavingsarts stellen we een plan van aanpak op om van je gokverslaving af te komen. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel.

Respect en privacy

Een leven zonder gokverslaving is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het gehele personeel van IGHD verslavingszorg overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

IGHD verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben zij ervaring in het behandelen van verslaving aan gokken.

Je vaste casemanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling. Ook is hij de contactpersoon voor de naaste familie en/of partner en de doorverwijzer.

door naar WERKWIJZE