Als je XTC (ook wel geschreven als extasy of ecstasy) gebruikt, krijg je zowel geestelijk als lichamelijk een energiek gevoel. De vermoeidheid wordt tijdelijk onderdrukt. Dat wil niet zeggen dat deze verdwenen is. Als de pil uitgewerkt is komt de vermoeidheid in versterkte mate terug. Dit is omdat je je lichaam een extra boost hebt gegeven. Wanneer je XTC hebt gebruikt worden waarnemingen intenser. Onder invloed van XTC worden mensen sneller intiem en vertrouwelijk met anderen, daarom noemen ze het ook wel de love drug.

Sommige gebruikers blijven ook de volgende dag een licht effect voelen. Dat kan een prettig, maar ook een leeg en gedeprimeerd gevoel zijn. Een depressieve of chagrijnige stemming kan dagen blijven hangen. XTC is niet lichamelijk verslavend; je krijgt geen ontwenningsverschijnselen als je geen XTC meer slikt. Er is wel steeds meer XTC nodig om hetzelfde effect te blijven voelen. Geestelijke afhankelijkheid kan wel optreden bij XTC-gebruik, omdat je jezelf hebt aangeleerd dat wanneer je een pil neemt, je je altijd vrolijk en open voelt. Wij kunnen je helpen om van je XTC-verslaving af te komen, zodat je weer op een andere manier een energiek gevoel kunt krijgen!

Er is steeds meer XTC nodig om hetzelfde effect te blijven voelen

Heb jij een XTC verslaving?

IGHD neemt ruim de tijd om je te leren kennen

Individuele Verslavingszorg 

Hoe komt het dat je verslaafd aan XTC bent geraakt? IGHD verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met je behandelmanager en een ervaringsdeskundige begeleider én het team van de psychiater en de verslavingsarts stellen we een plan van aanpak op om van je XTC verslaving af te komen. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel.

Respect en privacy

Een leven zonder XTC is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het gehele personeel van IGHD verslavingszorg overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

IGHD verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben ze kennis en ervaring in het helpen afkicken van XTC.

Je vaste casemanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling (preventie terugval). Ook is hij de contactpersoon voor de naaste familie en/of partner en de doorverwijzer.

Neem die stap en meld je aan!